Βουκουρέστι

Στο «Παρίσι της Ανατολής» και στα χνάρια του Κόμη Δράκουλα

Οργανωμένη πενταήμερη αεροπορική εκδρομή 29 Μαρτίου – 2 Απριλίου

Μονο με 329€ το ατομο ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

 

Πτήσεις

 Ημερομηνια Από Προς Αναχώρηση Άφιξη Αεροπορική
29/3 Αθήνα Βουκουρέστι 15.55 17.40 Ryanair
2/4 Βουκουρέστι Αθήνα 13.35 15.30 Ryanair

 

 

 

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Ελευθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία και νυχτερινή διασκέδαση σε ταβέρνα με παραδοσιακή μουσική.

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Νυχτερινή διασκέδαση σε τοπικό club.

Μετά το πρωϊνό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε και στο οποίο οφείλει την ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως “Πύργο του Δράκουλα”, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι, αφού πρώτα περάσουμε και δούμε το κάστρο του Δράκουλα. Το βράδυ ελεύθεροι.

Σημερα θα εχουμε την ευκαιρια να επισκευτούμε δυο από τα πιο όμορφα και πιο γνωστα αξιοθέατα κοντα στην πόλη του Βουκουρεστίου. Θα ξεκινήσουμε από το παλάτι Mogosoaia ενα από τα πιο γνωστα παλάτια της Ρουμανίας το οποίο συνδυάζει αρμονικά την Ενετική και Οθωμανική αρχιτεκτονική. Έπειτα θα συνεχίσουμε με το μοναστηρι Snagov το οποίο βρίσκεται μεσούσης της ομόνυμης λίμνης και εκει εικάζεται ότι ειναι ο τάφος του Πασίγνωστου Κόμη Δράκουλα. Προαιρετική μετάβαση σε ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο απόπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για Ελλαδα το μεσημέρι. Άφιξη στην Αθήνα στις 16.00 και αναχώρηση για Καλαμάτα.

    • Αεροπορικά εισιτηρια με όλους τους φόρους και δυο χειραποσκευές το κάθε άτομο (μια 10 κιλών διαστάσεων 55Χ40Χ20 εκ. και μια μικρή τσάντα 35Χ20Χ20 εκ.) Πτησεις Ryanair 29/4 15.55-17.40 και 2/5 13.45-15.30)
    • Τέσσερις διανυκτερεύσεις με πρωινό
    • Μεταφορές, ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Αποσκευές 20 κιλών (25€ ανα διαδρομή)
  • Προαιρετική εκδρομή στο Μπρασοφ 35€
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!!Προαιρετικές ολοήμερες εκδρομές (για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων):ΣΙΝΑΪΑ-ΜΠΡΑΝ-ΡΑΣΝΟΒ:  50€ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ:  50€Προαγορά πακέτου:  80€