ΤΑΟΡΜΙΝΑ

ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΙΤΝΑ-ΚΕΦΑΛΟΥ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ-ΟΡΤΥΓΙΑ-ΝΑΞΟΣ

& κρουαζιέρα στα νησιά του ΑΙΟΛΟΥ

 

 05 – 09 Απριλίου 2018,  5 ΗΜΕΡΕΣ

 Μόνο με 585€  το άτομο

 

ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

 5ΗΜΕΡΕΣ

5-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

TAORMINA PALACE 4* or similar

ΤΙΜΗ ΕΝΗΛΙΚΑ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ 

585€

ΤΙΜΗ ΕΝΗΛΙΚΑ

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

725€

ΠΑΙΔΙ 2-11 ΕΤΩΝ

525€

 Accounts

Free Trial

Projects

Storage

Domains

Sub-domains

Your Text

Your Text

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κατάνια-Αθήνα με ειδική ναυλωμένη πτήση AEGEAN Airlines 

4 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο Taormina Palace 4* ή παρόμοιο στη Ταορμίνα

κρουαζιέρα στα νησιά του Αιόλου 

Μεταφορές , εκδρομές, περιηγήσεις συμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα 

Ελληνόφωνος ξεναγός στις Συρακούσες 

κόστος αποσκευής έως 23 κιλά 

Εμπειρος αρχηγός / συνοδός

Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης διοργανωτη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων €155 

Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται

Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Είσοδοι σε μουσεία

check points € 25 (πληρωτέα από Αθήνα) 

Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 3-5€ το άτομο την ημέρα πληρωτέοι επί τόπου


 

ΠΤΗΣΕΙΣ: AEGEAN 

5/4   ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ 09:00-09:40 LOCAL TIMES

9/4   ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ  19:30-22:00 LOCAL TIMES

 

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για την Αίτνα, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη (3.350 μ.). Αναχώρηση για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα (Ταυρομένιον), με θέα το Ιόνιο. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, τόπος έμπνευσης και ρεμβασμού, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση της πόλης που μας φιλοξενεί. Ξεκινώντας από την Πόρτα Μεσσίνα, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Διασχίζοντας τη Βόρεια Σικελία, θα φθάσουμε στη γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο

.

Μετά το πρόγευμα ολοήμερη κρουαζιέρα στα ηφαιστειογενή Νησιά του Αιόλου. Πρώτη επίσκεψη το νησί Λίπαρι με κύριο αξιοθέατο το κάστρο του που χτίστηκε από τους Ισπανούς μετά την εισβολή του πειρατή Μπαρμπαρόσα, ο οποίος κατέστρεψε την πόλη το 1544 και πήρε τους κατοίκους της ως σκλάβους. Συνεχίζουμε για το νησί Βουλκάνο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, είχε το εργαστήρι του ο Ήφαιστος. Σήμερα, εκτός από το μπαρουτοκαπνισμένο ηφαίστειο, τα ονομαστά για τα ευεργετικά τους αποτελέσματα λασπόλουτρα, τις μαύρες παραλίες και τα αφρίζοντα θειούχα νερά στα ανοιχτά της θάλασσας, η μικρή πόλη μοιάζει με ημιτελές σκηνικό γουέστερν και το ακρωτήρι του Βουλκαντσέλο έχει γεμίσει με πολυτελή ξενοδοχεία. Προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις Συρακούσες. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία-, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με τον αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Νάξο αρχαία αποικία των Ελλήνων με τις υπέροχες παραλίες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Κατάνια για τη πανοραμική μας περιήγηση. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα  μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Κατάνια για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.