Πασχα στη Σικελία και τα Ελληνόφωνα χωριά της Ιταλίας

«Σικελία – Μεγάλη Ελλάδα»

Οργανωμένη οκταήμερη Οδική εκδρομή 12-20 Απριλίου μόνο με 595€ το άτομο

 

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ

αναχωρησh:

29 ΜΑΡΤΙΟΥ - 2 απριλιου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙO 4*

TOURIST CEFALU  www.touristhotel.it    

Με πρωινό  καθημερινά


τιμη ενηλικα


395€

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

επιβαρυνση μονοκλινου

145€

 Accounts

Free Trial

Projects

Storage

Domains

Sub-domains

Your Text

Your Text

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κατάνια-Αθήνα με ειδική ναυλωμένη πτήση AEGEAN Airlines 

2 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο Astoria Palace 4* ή παρόμοιο στο Παλέρμο 

2 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο Sheraton 4* ή παρόμοιο στη Κατάνια 

Μεταφορές , εκδρομές, περιηγήσεις συμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα 

Ελληνόφωνος ξεναγός σε Παλέρμο, Ακράγαντα & Συρακούσες 

κόστος αποσκευής έως 23 κιλά 

Εμπειρος αρχηγός / συνοδός

Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης διοργανωτη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων €155 

Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται

Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Είσοδοι σε μουσεία

check points € 25 (πληρωτέα από Αθήνα) 

Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 3-5€ το άτομο την ημέρα πληρωτέοι επί τόπου


 

Πρόγραμμα εκδρομής

Αναχώρηση από Αθήνα με το πούλμαν για Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό  & ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Μπάρι.

Από το ιταλικό λιμάνι ταξιδεύουμε για το Αλμπερομπέλο, γνωστό για τα στρογγυλά σπίτια με τις τρουλωτές σκεπές. Συνεχίζουμε για την πόλη Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου». Τον τόπο αυτόν διάλεξαν ο Μελ Γκίμπσον & ο Παζολίνι για να γυρίσουν τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές «Κατά Ματθαίον» και «Πάθη». Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή.  Τελευταίος σταθμός μας το Ρήγιο της Καλαβρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για να διασχίσουμε τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης. Βρισκόμαστε πλέον στη Σικελία, στην Μεσσήνα, όπου θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην πόλη που πεισματικά διατηρείτε παρά τις καταστροφές πού έχει υποστεί στο πέρασμα των αιώνων, την γενέτειρα του Αντονέλλο ντα Μεσσήνα, με το χαρακτηριστικό αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Συνεχίζουμε προς το Παλέρμο διασχίζοντας την βόρεια πλευρά του νησιού με ενδιάμεση στάση στην χαρακτηριστική Κεφαλού, χτισμένη κάτω από έναν τεράστιο ασβεστολιθικό βράχο. Επισκεπτόμαστε το γειτονικό Μονρεάλε με τον υπέροχο καθεδρικό ναό και τα ψηφιδωτά του. Άφιξη στην πρωτεύουσα και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Μετά από μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τον Ακράγαντα όπου θα ξεναγηθούμε στην ≪κοιλάδα των Ναών≫ -το συγκρότημα των ναών της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ολυμπίου Διός. Η μέρα θα τελειώσει με περιήγηση της ιστορικής και ενδιαφέρουσας Κατάνιας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Περιήγηση σε μία ακόμα σημαντική πόλη της Μεγάλης Ελλάδας τις Συρακούσες – αρχαίο θέατρο, σπηλιά του Κύκλωπα, νησί της Ορτυγίας. Επίσκεψη στην Ταορμίνα, μεσαιωνική πόλη με επιβλητική θέα του ηφαιστείου της Αίτνας. Καταλήγουμε στη Μεσσήνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Αναχώρηση από τη Μεσσήνη και πορεία για το Λέτσε για να γνωρίσουμε ένα από τα κέντρα ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού -θα δούμε ανάμεσα στα άλλα και το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και τον Καθεδρικό ναό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Περιήγηση στο Ελληνόφωνο χωριό Στερνατία και περνάμε από το Καλημέρα. Στη συνέχεια άφιξη στο Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους.

.

Άφιξη στην Πάτρα, αναχώρηση για Αθήνα.

.