Γύρος Σικελίας

Κεφαλού – Παλέρμο – Μονρέαλε – Ακράγαντας – Συρακούσες – Κατάνια

Οργανωμένη πενθήμερη εκδρομή 27 -31  Μαρτίου στην «Μεγάλη Ελλάδα» μόνο με 399€ ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ  το άτομο

 

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ

αναχωρησh:

12-20 απριλιου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*

5 ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΚΑΙ 1 ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΛΕΤΣΕ

τιμη ενηλικα


595€

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

επιβαρυνση μονοκλινου

165€

 Accounts

Free Trial

Projects

Storage

Domains

Sub-domains

Your Text

Your Text

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Εκδρομές / Περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν

Εισιτηρια πλοιου Πάτρα - Μπάρι - Πάτρα σε 4 κλινες εσωτερικές καμπίνες

5 νυχτες διαμονή στη Σικελία όπως στο πρόγραμμα και 1 νυχτα στο Λέτσε

Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία

Εισιτηρια βαπορέτου από και πρός τη Σικελία

Τοπικός ξεναγός στον ακράγαντα και τις Συρακούσες

Εμπειρος αρχηγός / συνοδός

Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης διοργανωτη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται

Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Είσοδοι σε μουσεία

Checkpoint 20 το άτομο

Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 3-5€ το άτομο την ημέρα πληρωτέοι επί τόπου


 

ΠΤΗΣΕΙΣ: AEGEAN 

27/3  A3-4070 ATH-PMO  12:00-12:30 LOCAL TIMES

31/3  A3-4061 CTA – ATH  13:35-16:20 LOCAL TIMES

 

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Παλέρμο. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε με τον εντυπωσιακό εξωτερικά Καθεδρικό ναό, με τους τάφους των Βασιλέων, όπου ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεία ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο Politeama Γκαριμπάλντι με πολύ εντυπωσιακή είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόριας με πληθώρα από «γυμνά» αγάλματα γύρω από το «σιντριβάνι της ντροπής» όπως αποκαλείται.

Επόμενα φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο αποτελούν το Παλάτι των Νορμανδών διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά και ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο Μάσιμο, καθώς και η γνωστότερη εκκλησία του Παλέρμο Μαρτοράνα, ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Τέλος, μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα θα συναντήσουμε το Μονρεάλε, για να θαυμάσουμε το Καθεδρικό Ναό, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα με τα αριστουργηματικά επίχρυσα μωσαϊκά αλλά και ο βοτανικός κήπος και το μαγεμένο Όρος Πελεγκρίνο, για να αναφέρουμε λίγα, πολύ λίγα από τα αξιοθέατά του Παλέρμο, που θα σας αλλάξουν την γνώμη για τον «φτωχό Νότο». Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Καμποφελίτσε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, στον οποίο δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του Μονρεάλε (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης και η σαρκοφάγος του Φρειδερίκου Β ‘, γιου του περιβόητου Μπαρμπαρόσα, που πέθανε το 1250 όπου είναι από πορφυρίτη, βαμμένη με αυτοκρατορική πορφύρα. Στη συνέχεια επίσκεψη στη γραφικότατη Κεφαλού όπου και θα επισκεφθούμε τη Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντος, όπου και η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.Χ. από αποίκους της Γέλας, που την ονόμασαν Ακράγαντα, όπως τον ομώνυμο ποταμό. Ο Ακράγας αναπτύχθηκε ταχύτατα κι έγινε μια από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της «Μεγάλης Ελλάδας». Εδώ θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας  και βέβαια τον μοναδικό ναό των Διόσκουρων, αντίγραφο του Παρθενώνος, που σώζεται σχεδόν ακέραιος.

Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την όμορφη Κατάνια. Τακτοποίηση στα δωμάτια & διανυκτέρευση.

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά μνημεία της καθώς και η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα.

Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίων αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για τη πόλη της Κατάνια, όπου αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι ουσιαστικά ρωμαϊκό.

Θα δούμε ακόμη το κάστρο Ουρσίνο όπου υπήρξε ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι είναι η όπερα της Κατάνια αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της πόλης Πιάτσα ντελ Ντουόμο που στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά βρίσκεται το Δημαρχείο. Στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία πολύς κόσμος πετάει νομίσματα και κάνει ευχές όπως στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης.

Πρωινό και αποχαιρετήστε τη πόλη της Κατάνια πριν τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.