Πάσχα στη Ρώμη

Ρώμη- -Βατικανό-Άγιος Πέτρος-Καπιτώλειο-Πάνθεον-Piazza Navona

 4 ημέρες αεροπορικώς

Οργανωμένη τετραημερη εκδρομή 14-17 Απριλίου στην Ρώμη μόνο με 379€ το άτομο

 

αναχωρηση:

14-17  απριλιου

NOVA DOMUS 4*

HOTEL NOTO 4*

HOTEL ARCHIMEDE 4*

Ρώμη

τιμη ενηλικα


379€

389€

395

ΤΙΜΗΠΑΙΔΙΟΥ


195€

195€

195

μονοκλινο

(ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ)

170€

175€

200€

 Accounts

Free Trial

Projects

Storage

Storage

Domains

Sub-domains

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια  με την Aegean ή Alitalia (περιλαμβάνει αποσκεύη)

Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4* ανάλογα με την επιλογή σας  με πρωινό

Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας για τις μετακινήσεις 

Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα 

Τοπικός ξεναγός  για τα Μουσεία Βατικανού.

Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας 

Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης και ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (150€).

Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται

Είσοδος στο Βατικανό -  υποχρεωτικά τα ακουστικά - (περίπου 26 € το άτομο)

Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων. ( 6€ το άτομο τη βραδιά )

Check point  15€

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Το πρωί ξεκινάμε την ξενάγηση μας  από το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης.

Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του  Μεγάλου Κωνσταντίνου, και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη κρήνη της Φοντάνα Ντι Τρέβι.  Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Πρωινό και ξενάγηση  στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ   Άγγελου , το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι  . Συνεχίζουμε για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοι- χογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Απόγευμα  ελεύθερο για να γνωρίσετε και άλλα αξιοθέατα της πόλης .

Πρωινό και ελεύθερη μέρα . Για όσους επιθυμούν μια πιο διεισδυτική ματιά στην ιστορία της πόλης μπορείτε προαιρετικά θα επισκεφτείτε το εντυπωσιακό σε όγκο μνημείο του ‘’Καπιτωλίου’’. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά , μας υποδέχονται οι Διόσκουροι , Κάστορας και Πολυδεύκης, δύο εντυπωσιακά αγάλματα πριν την είσοδο των μουσείων . Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε το μπρούτζινο Άγαλμα του ‘’Έφιππου Μάρκου Αυρήλιου ‘’, την ‘’λύκαινα του Καπιτωλίου , το άγαλμα του Βρούτου , το επιχρυσωμένο άγαλμα του ‘’Ηρακλή’’, το γλυπτό του πολεμιστή ‘’Θνήσκων Γαλάτης ‘’, τα αγάλματα του ‘’ Έρωτα και της Ψυχής ‘’ , της ‘’Αφροδίτης του Καπιτωλίου ‘’ και πολλά ακόμη εντυπωσιακά εκθέματα .

Στη συνέχεια με τον συνοδό του γραφείου μας , θα επισκεφτείτε την περίφημη Piazza Di Spagna , την Piazza Navona , ένα παράδεισο για τους επισκέπτες της , γεμάτη με εστιατόρια και καφέ, ηθοποιούς , μουσικούς και υπαιθρίους ζωγράφους . Το εκπληκτικό κεντρικό Σιντριβάνι των Τεσσάρων ποταμών θα σας αφήσουν άφωνους . Στο τέλος θα επισκεφτούμε το Πάνθεον . Ο αρχαίος Παγανιστικός αυτός ναός, διατηρείτε σχεδόν ανέπαφος και είναι μοναδικός ο φυσικός φωτισμός από τον μεγαλύτερο ξύλινο τρούλο σε όλη την Ευρώπη .Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση στο Τραστέβερε .

Πρωινό και η μέρα σας ελεύθερη και ευκαιρία για ψώνια σε μία από τις γνωστές αγορές του κόσμου. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.