Πραγα – Βαυαρια 

Οργανωμένη πενθήμερη εκδρομή 26-30 Οκτωβρίου στην παραμυθένια Πράγα και τη Βαυαρία μόνο με 469€ το άτομο

 

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ

αναχωρησΗ:

26 - 30 οκτωβριου

Πράγα: International 4*

Νυρεμβέργη: Holiday Inn 4*

τιμη ενηλικα

early booking εωσ 30/9


469€

τιμη ενηλικα

κανονικη


515€

τιμη 

παιδιου


210€

επιβαρυνση μονοκλινου

170€

 Accounts

Free Trial

Projects

Storage

Domains

Sub-domains

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

·         Αεροπορικά εισιτήρια με Αegean (περιλαμβάνει αποσκευή)

Αθήνα - Μόναχο 08.35-10.15 και Πράγα - Αθήνα 16.35-20.15

4 διανυκτερεύσεις με πρωινό 

Μετακινήσεις και μεταφορές από και πρός τα αεροδρόμια του εξωτερικού με πολυτελή λεωφορεία . 

Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. 

Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας. 

Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης και ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (150€).

Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται

Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Είσοδοι σε μουσεία

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο. Άφιξη και αναχώρηση για την Νυρεμβέργη. Θα περάσουμε μέσα από το πανέμορφο δρυμό του βαυαρικού δάσους και το Ρέγκενσμπουργκ και θα φθάσουμε το μεσημέρι στην όμορφη Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Θα δούμε το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν, θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας όπου  θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από την κεντρική πλατεία Μαριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσουμε την Βικτουαλιενμαρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και σπίτι των αδελφών Ασσαμ, την εκκλησία Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά στον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων!

Προχωράμε στην Προμεναντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche) ο οποίος το 1828 παρεχωρήθη από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεατινερστρασσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Οντεονσπλατς, συνεχίζουμε στη Ρεσιντεντς στρασσε και την πλατεια Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας, εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (ρεσιντέντς) και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχαους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τον περίπατό σας στους δρόμους της πόλης. Επιστροφή στην Νυρεμβέργη.

Πρωινό . Διασχίζοντας την εντυπωσιακή ύπαιθρο του φημισμένου Ρομαντικού Δρόμου, θα φτάσουμε στην παραμυθένια πόλη του Ρόττεμπουργκ , ίσως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, με τα χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θαυμάστε το Αναγεννησιακό Δημαρχείο, επισκεφθείτε τον καθεδρικό του Αγίου Ιακώβου για να δείτε από κοντά το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο του ιερού του Αγίου Αίματος ή ανεβείτε στα τείχη για να θαυμάσετε τη μοναδική οχύρωση της πόλης.

Συνεχίζουμε για το μαγευτικό Μπάμπεργκ. Κτισμένο, όπως η ρώμη πάνω σε επτά λόφους σήμερα φημίζεται για τα πολυάριθμα καταστήματα με αντίκες και τις περισσότερες από 50 τοπικές ζυθοποιίες, που μεταξύ άλλων παράγουν και τη φημισμένη καπνιστή μπύρα. Η Μικρή Βενετία, η γέφυρα του ποταμού Πέγκνιτζ, όπου στεγάζεται το κτίριο-κόσμημα του παλιού Δημαρχείου και ο μοναδικός Καθεδρικός ναός των Αγίων Πέτρου και Γεωργίου με το γειτονικό παλάτι του Neue Residenz είναι λίγα μόνο από τα ιστορικά σημεία της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στη Νυρεμβέργη.

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη, και ξεκινάμε τη ξενάγηση της Παλιάς πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Στο τέλος της ξενάγησης θα επιβιβαστούμε  (προαιρετικά) από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι – θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα στο Μολδάβα με γεύμα όπου θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική πόλη, με φωταγωγημένα όλα της τα ιστορικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .

Πρωινό και ξεκινάμε τη ξενάγηση της Καστρούπολης και Κάστρου όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α.  χρόνος ελεύθερος και μετάβαση στο αεροδρόμιο για πτήση επιστροφής.