ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Οδικωσ


Πάσχα στην Κέρκυρα 4 ημέρες

Πάσχα στην Κέρκυρα 5 ημέρες

Πασχα στις Παρυφες του Ολύμπου


Πάσχα στην Πάργα και τη Λευκάδα


Πάσχα στα Μετέωρα και το Μέτσοβο


Πάσχα στη λίμνη της Καστοριάς

Πάσχα στα Ζαγοροχώρια

Πάσχα στη Ζάκυνθο

Πάσχα στους πρόποδες του Βορρά -Λουτρά Πόζαρ

Πάσχα σε Πορτο Χέλι - Ναυπλιο - Σπέτσες

Πάσχα σε Αράχωβα - Δελφούς

Πάσχα σε Βόλο - Πήλιο

Πάσχα στην Κρητη "Γυρος Κρήτης"

Πάσχα στην Ορεινη Ναυπακτία

Πάσχα στα Κυθηρα

ημερ/νιεσ


14-17/4

13-17/4

14-17/4

14-17/4

14-17/4

14-17/4

14-17/4

14-17/4

14-17/4

14-17/4

14-17/4

14-17/4

13-19/4

14-17/4

14-17/4

ενηλικεσ


225€

295€

195€

185€

185€

195€

185€

185€

185€

279€

259€

269€

449€

229€

259€

παιδι εως 12 ετων


185€

245€

1ο παιδι: Δωρεαν / 2ο παιδι: -120€

155€

155€

165€

155€

155€

155€

119€

140€

100€

235€

100€

205€

μονοκλινο

(Επιβαρυνση)


45€

60€

65€

45€

45€

60€

45€

60€

45€

90€

40€

70€

150€

70€

60€

 

PLAN

Number

minutes

Price

Price for 1 minute

Your text

Your text

Your text

Your text

Εκδρομές Ελλάδας

Πάσχα


Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές και περιηγήσεις συμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο

Διανυκτερεύσεις με πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο η σε κοντινά εστιατόρια 

Αρχηγός - Συνοδός εκδρομής

Ασφαλεια αστικής ευθύνης και ΦΠΑ

 

Προγράμματα Εκδρομών

1Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: Αναχώρηση στις 6.00 π.μ., στάση για καφέ στην περιοχή του ΚΙΑΤΟΥ και συνεχίζουμε μέσω της κρεμαστής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, για να φθάσουμε στην παραλία της Αμφιλοχίας για προαιρετικό γεύμα. Αμέσως μετά ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή με θέα τον Αμβρακικό, μέσω ΒΟΝΙΤΣΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ φθάνουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο F/B και απόπλους για το όμορφο νησί των Φαιάκων. ‘Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Πρωινό και αρχίζουμε τη γνωριμία μας με τα αξιοθέατα του νησιού. Θα επισκεφθούμε το ΑΧΙΛΛΕΙΟ, το ΚΑΝΟΝΙ και το ΜΟΝ ΡΕΠΟ, προαιρετικό γεύμα, ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο και παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό, παρακολούθηση της λειτουργίας της πρώτης Ανάστασης και του πρωτότυπου εθίμου του σπασίματος κανατών. Στη συνέχεια περιήγηση της πόλης, επίσκεψη στο Κάστρο και το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση στη μεγάλη πλατεία όπου γίνεται φαντασμαγορικά η Ανάσταση. Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι νωρίς το μεσημέρι που ξεκινά το πασχαλινό γλέντι με μουσική, χορό και πλούσιο Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα βόλτα στην Παλαιοκαστρίτσα για να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα το υπέροχο τοπίο που προσφέρει ο μαγευτικός κολπίσκος.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και μεταφορά στο λιμάνι για το ταξίδι της επιστροφής μέσω Ηγουμενίτσας – Πάργας, στάση, ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΑΚΤΙΟΥ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ όπου θα έχουμε παραμονή για γεύμα προαιρετικά, Αντίρριο – Ρίο, Ισθμός – στάση, άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 6.00 π.μ., στάση για καφέ στην περιοχή του ΚΙΑΤΟΥ και συνεχίζουμε μέσω της κρεμαστής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, για να φθάσουμε στην παραλία της Αμφιλοχίας για προαιρετικό γεύμα. Αμέσως μετά ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή με θέα τον Αμβρακικό μέσω ΒΟΝΙΤΣΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ φθάνουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο F/B και απόπλους για το όμορφο νησί των Φαιάκων. ‘Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και μεταφορά στην πόλη για παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό, παρακολούθηση της λειτουργίας της πρώτης Ανάστασης και του πρωτότυπου εθίμου του σπασίματος κανατών. Στη συνέχεια περιήγηση της πόλης, επίσκεψη στο Κάστρο και στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχο του νησιού. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με το νησί με επίσκεψη στο ΑΧΙΛΛΕΙΟ, το ΚΑΝΟΝΙ και το ΜΟΝ ΡΕΠΟ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση στη μεγάλη πλατεία όπου γίνεται φαντασμαγορικά η Ανάσταση. Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι να αρχίσει το Πασχαλινό γλέντι με μουσική, χορό και πλούσιο Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα βόλτα στην Παλαιοκαστρίτσα για να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα το υπέροχο τοπίο που προσφέρει ο μαγευτικός κολπίσκος.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μέσω Ηγουμενίτσας – Πάργας, στάση, ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΑΚΤΙΟΥ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ όπου θα έχουμε παραμονή για γεύμα προαιρετικά, Αντίρριο – Ρίο, Ισθμός – στάση, άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 8.30 π.μ. με προορισμό τη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Στη διαδρομή μας θα γίνουν στάσεις για καφέ στην περιοχή της Λαμίας και το γραφικό οικισμό του ΠAΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ αντίστοιχα, για προαιρετικό γεύμα. Το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο «POSEIDON PALACE». Ξεκούραση, δείπνο με νηστίσιμα και το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στη Λεπτοκαρυά, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινάει. Πρώτος σταθμός η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ στη μαγευτική καταπράσινη περιοχή του Βέρμιου. Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τους Ποντίους από όπου και έφεραν την ιστορική εικόνα της Παναγίας. Επόμενος σταθμός ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Βεργίνας. Ακολουθεί προαιρετικό γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και μικρή επίσκεψη στην πόλη της Βέροιας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, παρακολούθηση της ακολουθίας της Ανάστασης το βράδυ, Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τους πρόποδες του ΟΛΥΜΠΟΥ. Η διαδρομή μας μέχρι τον ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ, μας δίνει τη δυνατότητα να περπατήσουμε και να χαρούμε τις ομορφιές του μυθικού αυτού βουνού αλλά και να απολαύσουμε την περιοχή πανοραμικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για παρακολούθηση του παραδοσιακού ψησίματος του οβελία με μεζέδες και τσίπουρο ή κρασί. Ακολουθεί πλούσιο Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Το απόγευμα βόλτα για καφέ στη γειτονική παραλία της Κατερίνης και την Ολυμπιακή ακτή.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και επίσκεψη στην πόλη του Βόλου με τα περίφημα τσιπουράδικα, όπου θα έχουμε και γεύμα προαιρετικά. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω Λαμίας με στάση σε καφέ της Εθνικής οδού. ‘Αφιξη στην ΑΘΗΝΑ το βράδυ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 8.00 π.μ., στάση για καφέ στην περιοχή του ΚΙΑΤΟΥ και συνεχίζουμε μέσω της κρεμαστής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, για την παραλία της Αμφιλοχίας, για προαιρετικό γεύμα. Αμέσως μετά ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή με θέα τον Αμβρακικό μέσω ΒΟΝΙΤΣΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ φθάνουμε στην πόλη της ΠΡΕΒΕΖΑΣ για τον απογευματινό καφέ. Λίγο αργότερα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, στην όμορφη κωμόπολη της Πάργας. Δείπνο και προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου το βράδυ, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Λευκάδας για να απολαύσουμε το τοπικό έθιμο του σπασίματος «μαστραπάδων» υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο Νυδρί. Εδώ έχουμε τη δυνατότητα να γευματίσουμε προαιρετικά αλλά και να συμμετέχουμε προαιρετικά (έξοδα ατομικά) σε ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, γύρω από το πασίγνωστο νησάκι του Σκορπιού, της Σπηλιάς του Παπανικολή & του νησιού του Βαλαωρίτη αν το επιτρέπει ο καιρός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, παρακολούθηση της ακολουθίας της Ανάστασης το βράδυ, αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και επίσκεψη στις πηγές του ΑΧΕΡΟΝΤΑ, στο χωριό Γλυκή. Εδώ μας περιμένει ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς, περπατώντας κατά μήκος του ποταμού, αντικρίζοντας τους άγριους βράχους να αναβλύζουν ορμητικά τα γάργαρα και παγωμένα νερά μέσα από την «καρδιά των σουλιώτικων βουνών», που στην κορυφή τους φιλοξενούν τα ιστορικά ΧΩΡΙΑ του ΣΟΥΛΙΟΥ. Επιστροφή στην ΠΑΡΓΑ, για το πλούσιο εορταστικό Πασχαλινό γεύμα, σε παραδοσιακή ταβέρνα. Το απόγευμα θα απολαύσουμε τον καφέ μας στα ΣΥΒΟΤΑ, με τους μαγευτικούς κολπίσκους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Μετά το πρωινό θα φθάσουμε στις εκβολές του Αχέροντα, στο χωριό Αμμουδιά, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα (καιρού επιτρέποντος) να κάνουμε προαιρετικά μια μικρή βόλτα με πλοιάριο κατά μήκος του ποταμού για να θαυμάσουμε τα σπάνια είδη πουλιών. Αμέσως μετά συνεχίζουμε μέσω ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, στάση, γεύμα προαιρετικά και ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΡΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, με ενδιάμεσες στάσεις, στην πόλη του Μεσολογγίου και την περιοχή του ΚΙΑΤΟΥ, φθάνουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 9.00 π.μ., μικρή στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε για ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, μέσω ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ‘Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα προαιρετικά, ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Πρωινό και επίσκεψη στα ορεινά χωριά των ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΠΥΛΗ, ΕΛΑΤΗ, ΠΕΡΤΟΥΛΙ. Γεύμα προαιρετικά στο ΠΕΡΤΟΥΛΙ και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, με ενδιάμεση στάση για περιπάτους και καφέ στην πόλη των ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Το βράδυ παρακολούθηση της ακολουθίας της Ανάστασης, Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων και την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στο γραφικό ΜΕΤΣΟΒΟ, με τη μοναδική Πασχαλινή ατμόσφαιρα, την οποία θα γευθούμε στο Πασχαλινό εορταστικό γεύμα που θα ακολουθήσει σε παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στην Καλαμπάκα το απόγευμα, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Ημέρα επιστροφής με αρκετά αξιοθέατα. Πρωινή αναχώρηση για τα μαγευτικά τοπία της λίμνης Πλαστήρα. Ξεκινώντας από τη βόρεια πλευρά, θα γνωρίσουμε το ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ, το ΚΡΥΟΝΕΡΙ, τα ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, το ΝΕΟΧΩΡΙ, το ΜΠΕΛΟΚΟΜΙΤΗ. Μέσα από πυκνή βλάστηση και καταπράσινα λιβάδια θα φθάσουμε στο νότιο άκρο της λίμνης, για να περάσουμε το φράγμα και να βρεθούμε στο ανατολικό κομμάτι, στην ΠΛΑΖ ΛΑΜΠΕΡΟΥ όπου και θα γευματίσουμε προαιρετικά. Αμέσως μετά ξεκινάμε για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στην περιοχή της Λαμίας. ‘Αφιξη το βράδυ.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 7.45 π.μ., περιοχή ΛΑΜΙΑΣ μικρή στάση, ΔΟΜΟΚΟΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ, άφιξη στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, γεύμα προαιρετικά. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΓΡΕΒΕΝΩΝ για να καταλήξουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ, τακτοποίηση, παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Πρωινό και αναχώρηση για το όμορφο ΝΥΜΦΑΙΟ στις πλαγιές του όρους ΒΙΤΣΙ σε υψόμετρο 1.350 μέτρων. Επίσκεψη και συνεχίζουμε για την πόλη της ΦΛΩΡΙΝΑΣ, μικρή στάση – επίσκεψη και η όμορφη διαδρομή μας από το ΠΙΣΟΔΕΡΙ, μας οδηγεί στην περιοχή των ΠΡΕΣΠΩΝ και το ακριτικό χωριό ΨΑΡΑΔΕΣ, στις όχθες της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ. Γεύμα προαιρετικά σε γραφικό ταβερνάκι του χωριού και επίσκεψη στη ΜΙΚΡΗ ΠΡΕΣΠΑ, για να περπατήσουμε στην πλωτή γέφυρα, μέχρι το νησάκι του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ, χρόνος ελεύθερος. Παρακολούθηση της ακολουθίας της Ανάστασης, Αναστάσιμο δείπνο με ζωντανή μουσική, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και μετάβαση στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την Καστοριά, στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το ΛΙΜΝΑΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ. Ακολουθεί πλούσιο πασχαλινό εορταστικό γεύμα. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη των ΓΟΥΝΑΡΑΔΩΝ, την όμορφη ΚΑΣΤΟΡΙΑ, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα, με μια ευχάριστη παράκαμψη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, στην περιοχή της ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, γεύμα προαιρετικά, ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ ημίωρη στάση, για να φθάσουμε το βράδυ.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 8.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ με προορισμό την πόλη των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Μικρές ενδιάμεσες στάσεις θα γίνουν για καφέ και προαιρετικό γεύμα στο MOTEL REST και την Αμφιλοχία αντίστοιχα. Λίγο πριν την είσοδο της πόλης των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, θα επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ με τα κέρινα ομοιώματα. Αμέσως μετά θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ, στο κέντρο της πόλης, ξεκούραση. Παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου προαιρετικά, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Πρωινό και επίσκεψη στο ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ. Αμέσως μετά περνώντας από το ιστορικό ΚΑΛΠΑΚΙ, θα φθάσουμε στο ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ και την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ, επίσκεψη και συνεχίζουμε για την κωμόπολη της ΚΟΝΙΤΣΑΣ, γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Το απόγευμα μετάβαση – γνωριμία με το νησάκι και το «ΣΠΙΤΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ» του ΑΛΗ ΠΑΣΑ. Το βράδυ παρακολούθηση της ακολουθίας της Ανάστασης, Αναστάσιμο δείπνο με ζωντανή μουσική σε ταβέρνα των Ιωαννίνων. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πασχαλινή ημέρα, για αυτό και εμείς θα επισκεφθούμε τα Ζαγοροχώρια που προσφέρουν ανάλογη ατμόσφαιρα. Μία πολύ όμορφη διαδρομή λοιπόν, μας οδηγεί στο ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ. Η εκδρομή μας συνεχίζεται για το γραφικό ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και να θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η ΧΑΡΑΔΡΑ του ΒΙΚΟΥ, ενώ σε γραφικό ταβερνάκι του χωριού θα απολαύσουμε ένα ξεχωριστό πασχαλινό γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ξεκούραση και γνωριμία με την πόλη περπατώντας μέχρι τη λίμνη ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και μία όμορφη διαδρομή ξεκινάει, με την ανάβαση στην Πίνδο με μοναδική θέα προς τη λίμνη ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ και το οροπέδιο των Ιωαννίνων, που μας οδηγεί στο ΜΕΤΣΟΒΟ. Επίσκεψη και συνεχίζουμε για ΑΘΗΝΑ, με στάσεις καθοδόν στην περιοχή της ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ για γεύμα προαιρετικά και της ΛΑΜΙΑΣ για καφέ. ‘Αφιξη στην ΑΘΗΝΑ το βράδυ.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 6.15 π.μ., περιοχή ΚΙΑΤΟΥ στάση, Πάτρα, Κυλλήνη – επιβίβαση στο F/B. ‘Αφιξη στη Ζάκυνθο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο με νηστίσιμα και παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου σε εκκλησάκι της περιοχής, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το χωριό ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ, για να δούμε την καμμένη τώρα πλέον εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ. Αναχώρηση για τα χωριά ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΑΓΙΟ ΛΕΩΝ, ΕΞΟΧΩΡΑ, ΜΑΡΙΕΣ, ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ. Επίσκεψη στη Μονή, όπου είχε μονάσει ο ‘Αγιος Διονύσιος. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ των Γκρεμνών, όπου θα δούμε το ωραιότερο τοπίο του νησιού «ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ» με τη θαυμάσια παραλία του. Αναχώρηση για τις ΒΟΛΙΜΕΣ και την παραλία του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα προαιρετικά, επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της ακολουθίας της Ανάστασης, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το πατροπαράδοτο Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και παρακολούθηση του ψησίματος των αρνιών (καιρού επιτρέποντος) στην πισίνα του ξενοδοχείου, με μεζέδες και ούζο ενώ ακολουθεί το μεσημέρι πλούσιο Πασχαλινό γεύμα με μουσική. Το απόγευμα μετάβαση στην πόλη, για να παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία της Παναγίας και το Ζακυνθινό πανηγύρι. Στη συνέχεια επίσκεψη στο πανέμορφο προάστιο ΜΠΟΧΑΛΗ, με την πανοραμική θέα ολόκληρης της Ζακύνθου, επίσκεψη της εκκλησίας της ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ και του ερειπωμένου βενετσιάνικου κάστρου. Τελευταία επίσκεψη στο ΛΟΦΟ του ΣΤΡΑΝΗ εκεί όπου ο Δ. Σολωμός εμπνεύστηκε και έγραψε τον «Ύμνο στη Ελευθερία». Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με Ζακυνθινές καντάδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στην πόλη για περιπάτους και επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ, γεύμα προαιρετικά και επιβίβαση στο F/B για Κυλλήνη. Συνεχίζουμε για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεση στάση.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 8.15 π.μ. περιοχή ΛΑΜΙΑΣ ημίωρη στάση και συνεχίζουμε για την περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ, γεύμα προαιρετικά, για να καταλήξουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, πολύ κοντά στα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ (Λουτρακίου), που βρίσκονται στην Επαρχία Αλμωπίας, 13 χλμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Πρωινό και επίσκεψη στην πόλη της Έδεσσας με τους ομώνυμους καταρράκτες, ενώ λίγο αργότερα θα περπατήσουμε στο υπέροχο πάρκο του Αγίου Νικολάου, πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νάουσας. Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Ημαθίας. Εξήντα στρέμματα πανέμορφης γης παίρνουν ζωή από τις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου, ποταμού της Αράπιτσας. Μοναδικό στην Ελλάδα το υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη σε κάθε εποχή για τη μεγαλοπρέπεια και τον όγκο του. Στη σκιά του αναπαύεται το απέραντο πράσινο του φυσικού χλοοτάπητα που συνυπάρχει με το άγριο αυτοφυές πυξάρι, τη φλαμουριά, τη βελανιδιά και το άφθονο νερό σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων. Γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος για να συνεχίσουμε τη λουτροθεραπεία μας. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης ακολουθίας, Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για λουτροθεραπεία, στις μικρές κλειστές πισίνες, στον καταρράκτη ή στη μεγάλη πισίνα ή ακόμη περίπατοι στα σκιερά μονοπάτια του ποταμού, ξεκινώντας ευχάριστα και συναρπαστικά την Πασχαλιάτικη ημέρα μας. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε το παραδοσιακό πασχαλινό γεύμα, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με μουσική. Ενώ το απόγευμα θα απολαύσουμε τον καφέ μας στον παραδοσιακό οικισμό του ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, που βρίσκεται στους πρόποδες του ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ, όπου φιλοξενεί και το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό και επίσκεψη στην ιστορική ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ στη μαγευτική καταπράσινη περιοχή του Βερμίου. Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τους Ποντίους από όπου και έφεραν την ιστορική εικόνα της Παναγίας. Επίσκεψη, προσκύνημα και αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό γεύμα και καφέ, άφιξη το βράδυ.

Μ. Παρασκευή: Αθήνα – Ναύπλιο – Πόρτο Χέλι – Σπέτσες

Αναχώρηση και μέσω της γραφικής διαδρομής Λουτρών Ωραίας Ελένης φθάνουμε στο μαγευτικό και κοσμοπολίτικο Ναύπλιο. Επίσκεψη στο φρούριο του Ναυπλίου, το Παλαμήδι, το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς και διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Στη συνέχεια θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, την παλιά πόλη και θα πιούμε καφέ στην Πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζουμε για το Πόρτο Χέλι. Άφιξη στο ξενοδοχείο Nautica Bay 3* Sup. Δείπνο και μετάβαση στις Σπέτσες για την ακολουθία του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Μ. Σάββατο: Ύδρα – Ανάσταση

Πρωινό και αναχώρηση με ναυλωμένο πλοίο για την αρχοντική και κοσμοπολίτικη Ύδρα, με τη σπουδαία ναυτική παράδοση. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα στα παραδοσιακά καφέ και ταβερνάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μεταφορά στην Ανάσταση – Αναστάσιμο δείπνο! Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γεύμα – Κάψιμο του Ιούδα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να παρακολουθήσουμε το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία προσφέροντας μεζεδάκια, ουζάκι, κόκκινα αυγά, συνοδεία ζωντανής μουσικής και χορού! Πλούσιο Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα μετάβαση στην Ερμιόνη για να παρακολουθήσουμε το Κάψιμο του Ιούδα, σε γιορτινό κλίμα, με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα Πάσχα: Γαλατάς – Πόρος – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για τον Γαλατά, όπου θα επιβιβασθούμε στο καραβάκι για τον Πόρο. Χρόνος για γνωριμία με το νησί με τα νεοκλασικά οικοδομήματα και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Περπατήστε στα στενά γραφικά δρομάκια και γευματίστε στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Μ. Παρασκευή: Αθήνα – Όσιος Λουκάς – Δελφοί – Αράχωβα

Πρωινή αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στη Μονή του Οσίου Λουκά, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας, στις πλαγιές του Ελικώνα. Συνεχίζουμε για τους Δελφούς. Άφιξη κι επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο (θέατρο-στάδιο) και ακολουθεί ξενάγηση στο Μουσείο των Δελφών από επίσημο ξεναγό, όπου φυλάσσονται τα ευρήματα των ανασκαφών και ο εκπληκτικός Ηνίοχος. Άφιξη στην Αράχωβα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Domotel Anemolia Resort 4*. Μεταφορά στον Επιτάφιο. Δείπνο.

Μ. Σάββατο: Λίμνη Μόρνου – Λιδορίκι – Τριζόνια – Γαλαξίδι

Πρωινό και αναχώρηση για το Λιδορίκι. Στάση για καφέ στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζουμε για τη Λίμνη Μόρνου, η οποία δημιουργήθηκε το 1979 με κατασκευή φράγματος. Μικρή στάση και αναχώρηση για τα Χάνια, στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, απ’ όπου θα περάσουμε με το καΐκι σε 5 λεπτά στο καταπράσινο νησάκι Τριζόνια. Στη συνέχεια μετάβαση στο Γαλαξίδι για καφέ και βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης – Αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γεύμα – Αράχωβα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να παρακολουθήσουμε το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, απολαμβάνοντας ουζάκι με μεζεδάκι. Ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα με γλέντι. Ξεκούραση και το απόγευμα βόλτα στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα Πάσχα: Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Γραβιά – Αγόριανη – Αθήνα

Πλούσιο πρωινό. Αναχώρηση για το Μεταλλευτικό Πάρκο της Φωκίδας, το «Vagonetto». Θα κάνουμε βόλτα με τα βαγόνια στις παλιές στοές βωξίτη, θα δούμε το μουσείο και το θέαμα «Ήχος και Φως». Συνεχίζουμε για τη Γραβιά, το Χάνι της οποίας έχει μετατραπεί σε μουσείο. Τελευταίος μας σταθμός είναι το γραφικό χωριό της Αγόριανης (Επτάλοφος), με τις εξαιρετικές ταβέρνες. Επιστροφή στην Αθήνα.

Μ. Παρασκευή: Αθήνα – Βόλος – Σέσκλο – Διμήνι

Αναχώρηση από την Αθήνα με κατεύθυνση τον Βόλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε από επίσημο ξεναγό στο Σέσκλο και στο Διμήνι, από τους σπουδαιότερους Νεολιθικούς οικισμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έπειτα θα μεταβούμε στον Βόλο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα στο τσιπουράδικα. Άφιξη και τακτοποίηση στο Park Hotel 4*, στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ μετάβαση στην περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

Μ. Σάββατο: «Μουτζούρης» – Μηλιές – Βυζίτσα

Πρωινό και αναχώρηση για μια αξέχαστη γραφική ανάβαση στις πλαγιές του Πηλίου. Άφιξη στα Άνω Λεχώνια, όπου θα επιβιβασθούμε στο θρυλικό «Μουτζούρη» για μια πλατανοσκέπαστη ορεινή διαδρομή 15χλμ. ως τις Μηλιές. Παραμονή για γεύμα και μετάβαση στη Βυζίτσα, έναν εντυπωσιακό διατηρητέο οικισμό, 3χλμ. δυτικά των Μηλιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ανάσταση-Αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γεύμα – Πορταριά – Μακρυνίτσα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος. Ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα με μουσική και τον παραδοσιακό οβελία. Το απόγευμα επίσκεψη στο Πηλιορείτικο κεφαλοχώρι Πορταριά. Σειρά έχει η τουριστική Μακρυνίτσα με την πανοραμική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα Πάσχα: Μουσείο Τσαλαπάτα – Βόλος – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στον Ελληνικό χώρο, το οποίο ιδρύθηκε το 1926. Ξενάγηση και περιήγηση από τον υπεύθυνο του μουσείου και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη με το παραδοσιακό χρώμα, τα νεοκλασικά κτίρια και τα μοναδικά τσιπουράδικα. Το μεσημέρι πορεία επιστροφής και άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Μ. Πέμπτη: Πειραιάς – Χανιά

Πρωινός απόπλους από Πειραιά για Χανιά. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Kydon 4*. Το βράδυ περιήγηση στην παλιά πόλη των Χανίων και στο καταπληκτικό Ενετικό λιμάνι. Προαιρετική παρακολούθηση της λειτουργίας των Αχράντων Παθών στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης. Δείπνο.

Μ. Παρασκευή: Νέα Πόλη – Ακρωτήρι – Ομαλός – Φαράγγι Σαμαριάς

Μετά το πρωινό περιήγηση στην πόλη. Μεταξύ άλλων θα δούμε το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου, το Ανάκτορο του Πρίγκιπα Γεωργίου, ενώ στο Ακρωτήρι θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων. Συνεχίζουμε για το οροπέδιο του Ομαλού, σε υψόμετρο 1.050μ., και θα φθάσουμε μέχρι το Ξυλόσκαλο, είσοδο του Φαραγγιού Σαμαριάς. Παραμονή για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Παρακολούθηση του Επιταφίου στο μοναστήρι Χρυσοπηγής.

Μ. Σάββατο: Λίμνη Κουρνά –  Ρέθυμνο – Αρκάδι – Ηράκλειο

Αναχώρηση από Χανιά, αφού προηγουμένως επισκεφθούμε την ξακουστή κεντρική αγορά. Επόμενη στάση στη Λίμνη Κουρνά. Συνεχίζουμε για Ρέθυμνο. Άφιξη, ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, γεύμα. Επίσκεψη-προσκύνημα στην ιστορική Μονή Αρκαδίου. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Ηράκλειο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis 5*. Το βράδυ Αναστάσιμη λειτουργία. Αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή Πάσχα: Τάφος Καζαντζάκη – Ενυδρείο Κρήτης

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι Πασχαλινό γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Αργότερα το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον Τάφο του Καζαντζάκη και στη συνέχεια το ενυδρείο, το θαλασσόκοσμο της Μεσογείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα Πάσχα: Ελούντα – Σπιναλόγκα – Άγ. Νικόλαος – Ιεράπετρα

Πρώτη στάση για επίσκεψη στον Αγ. Γεώργιο στο Σεληνάρι. Συνεχίζουμε με την Ελούντα. Στάση για καφέ ή προαιρετική επίσκεψη στη Σπιναλόγκα. Ακολουθεί γνωριμία με τον Άγιο Νικόλαο. Τελευταίος σταθμός η Ιεράπετρα. Παραμονή για γεύμα. Επιστροφή στο Ηράκλειο στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

Τρίτη: Κνωσός – Φαιστός – Γόρτυνα – Μάταλα – Αρχαιολογικό Μουσείο – Ηράκλειο – πλοίο

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο περίφημο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Στη συνέχεια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Αργότερα, από τη Γόρτυνα θα πάμε στη Φαιστό και στα Μάταλα. Γεύμα στην παραλία. Μεταφορά στο λιμάνι. Διανυκτέρευση εν πλω.

Τετάρτη: Ηράκλειο – Πειραιάς

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Μ. Παρασκευή: Δελφοί – Αράχωβα – Ιτέα – Γαλαξίδι

Πρωινή αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στην κοσμοπολίτικη και γραφική Αράχωβα. Μετάβαση στους Δελφούς. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (Θέατρο-Στάδιο) και ξενάγηση στο μουσείο, όπου φυλάσσονται τα ευρήματα των ανασκαφών και ο εκπληκτικός Ηνίοχος. Γεύμα στην Ιτέα και καφές στο Γαλαξίδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Delphi Beach 4* στην Ερατεινή. Ξεκούραση και το βράδυ μεταφορά για την περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

Μ. Σάββατο: Ορεινή Ναυπακτία – Μονή Βαρνάκοβας – Άνω Χώρα – Ελατού

Πρωινό και αναχώρηση για την Ορεινή Ναυπακτία, όπου θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Βαρνάκοβας. Μετάβαση στην Ελατού, σε υψόμετρο 1000μ. Συνεχίζουμε την ορεινή διαδρομή μας και φθάνουμε στην Άνω Χώρα, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και μεταφορά στην Ανάσταση – Αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γεύμα – Ναύπακτος

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να παρακολουθήσουμε το ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία στον κήπο του ξενοδοχείου, με ουζάκι και μεζεδάκι. Ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα με γλέντι και τον οβελία να «πρωταγωνιστεί»! Στη συνέχεια, επίσκεψη στην ιστορική Ναύπακτο, με το Ενετικό Κάστρο της και το γραφικό λιμάνι. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα Πάσχα: Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Γραβιά – Αγόριανη – Αθήνα

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για το Μεταλλευτικό Πάρκο της Φωκίδας, το «Vagonetto». Θα κάνουμε βόλτα με τα βαγόνια στις παλιές στοές βωξίτη, θα δούμε το μουσείο και το θέαμα «Ήχος και Φως». Συνεχίζουμε για τη Γραβιά, της οποίας το περίφημο Χάνι έχει μετατραπεί πρόσφατα σε μουσείο. Τελευταίος μας σταθμός είναι το γραφικό χωριό της Αγόριανης (Επτάλοφος), με τις εξαιρετικές ταβέρνες. Πορεία επιστροφής και άφιξη στην Αθήνα.

Μ. Παρασκευή: Αθήνα – Νεάπολη – Κύθηρα

Αναχώρηση από Αθήνα για Νεάπολη, όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο για το πανέμορφο νησί των Κυθήρων. Επίσκεψη στην Αγία Μόνη κι ύστερα άφιξη στην Αγία Πελαγία, στο ξενοδοχείο Venardos 3*. Τακτοποίηση στα δωμάτια και μεταφορά στον Επιτάφιο. Δείπνο.

Μ. Σάββατο: Χώρα – Καψάλι – Λιβάδι – Χώρα

Πρωινό και η μέρα μας ξεκινά με την πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, με το Μεσαιωνικό κάστρο, τα στενά δρομάκια και το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Καψάλι, το Λιβάδι και το Κάτω Λιβάδι, όπου θα δούμε την Παναγία Κοντολετού, το Βυζαντινό Μουσείο και την εκκλησία της Αναλήψεως. Θα καταλήξουμε στον Άγιο Θεόδωρο, προστάτη του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ανάσταση – Αναστάσιμο δείπνο!

Κυριακή Πάσχα: Μυλοπόταμος – Πασχαλινό γεύμα – Ποταμός

Πρωινό και ξεκινάμε για τον παραδοσιακό Μυλοπόταμο, σε μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες του νησιού, με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Πασχαλινό γεύμα. Αργά το απόγευμα θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Ποταμός, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του νησιού που διατηρεί τη γραφικότητά του με τα παραδοσιακά και νεοκλασικά σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα στενά σοκάκια και ψώνια στα καταστήματα με τα παραδοσιακά προϊόντα.

Δευτέρα Πάσχα: Αβλέμονας – Νεάπολη – Αθήνα

Πρωινό και αποχαιρετούμε το όμορφο νησί, αφού πρώτα επισκεφθούμε το παραθαλάσσιο χωριό Αβλέμονα, με τους μικρούς κολπίσκους και το Ενετικό κάστρο που δημιουργούν ένα απίστευτα γοητευτικό φυσικό σκηνικό. Μετάβαση στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο για τη Νεάπολη. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.