ΜΑΔΡΙΤΗ

ΤΟΛΕΔΟ – ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ – ΕΣΚΟΡΙΑΛ – ΣΕΓΚΟΒΙΑ

4 – 6 Ημέρες

Αναχωρηση 26 Οκτωβρίου

 

αναχωρησΗ:

26-29 οκτωβριου

4 ημερεσ

SANTOS PRAGA HOTEL 4*

MARRIOT MADRID PRINCESSA 4*

Μαδρίτη

τιμη ενηλικα

early booking εωσ 30/9


445€

545€

τιμη 

παιδιου


405€

515€

TIMH μονοκλινου

545€

765€

 

αναχωρησΗ:

26-31 οκτωβριου

6 ημερεσ

SANTOS PRAGA HOTEL 4*

MARRIOT MADRID PRINCESSA 4*

Μαδρίτη

τιμη ενηλικα

early booking εωσ 30/9


595€

775€

τιμη 

παιδιου


515€

715€

TIMH μονοκλινου

710€

1145€

 

Πτήσεις

 Ημ/νια Από Προς Αναχώρηση Άφιξη Αεροπορική
 26/10 Αθήνα Μαδρίτη 16.05 19.00 IBERIA
 29,31/10 Μαδρίτη Αθήνα 10.50 15.20 IBERIA

 

 

Πρόγραμμα εκδρομής

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μαδρίτη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση . Χρόνος ελεύθερος για να πάτε μία βόλτα στο κέντρο για φαγητό και πρώτη γνωριμία με την Μαδρίτη .

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στη Μαδρίτη. Θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η περιήγηση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή μας στην “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μια πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος Οργκάθ”. Τελευταία μας στάση το σπίτι στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος. Επιστροφή το μεσημέρι στην Μαδρίτη. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στην πλατεία που φημίζεται για τα αγάλματα, τα σιντριβάνια και τους βοτανικούς λαβυρίνθους, την πλατεία Οριέντε όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και η ημέρα είναι ελεύθερη στη διάθεση σας. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στην εκδρομή μας στην υπέροχη, νεανική και σοφή πόλη, τη Σαλαμάνκα. Ξεκινάμε την περιήγηση από το ιστορικό κέντρο της που έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, ενώ το πανεπιστήμιο της πόλης ήταν το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ισπανία και είναι επίσης ένα από τα παλαιότερα στην Ευρώπη.

Η Σαλαμάνκα έχει έναν πλούτο ιστορίας, αλλά είναι επίσης μοντέρνα, διασκεδαστική και δυναμική, ενώ ο φοιτητικός πληθυσμός φροντίζει να δίνει ζωή και ατμόσφαιρα σε αυτή την πόλη 24 ώρες την ημέρα. Η Plaza Mayor, ένας πρώην χώρος ταυρομαχίας, είναι όχι μόνο η μεγαλύτερη, αλλά και η ομορφότερη πλατεία στην Ισπανία και καταλαμβάνει χώρο 4.400 τετραγωνικών μέτρων. Η Casa Lis, ένα κτίριο της Art Nouveau, απέναντι από το Μουσείο Αυτοκινήτων, στεγάζει ένα μουσείο με περισσότερα από 2.000 διαφορετικά διακοσμητικά αντικείμενα (τέχνη Nouveau και τέχνη Deco). Συνεχίζουμε με το παλάτι La Casa de las Conchas (σπίτι των κοχυλιών) που είναι διακοσμημένο με περισσότερα από 300 πέτρινα κοχύλια και χτίστηκε στο τέλος του 15ου αιώνα από τον Rodrigo Arias de Maldonado, έναν ιππότη της στρατιωτικής δύναμης του Σαντιάγο, η οποία είχε ένα κοχύλι για έμβλημά της.

Θα θαυμάσουμε τους Καθεδρικούς Ναούς, που τόσο ο παλιός όσο και ο νέος Καθεδρικός ναός της Σαλαμάνκα είναι λαμπρά δείγματα του αναγεννησιακού και γοτθικού ρυθμού. Η ανθρωπιστική της παράδοση, ο ανοιχτός χαρακτήρας των κατοίκων και ο πλούτος της πολιτιστικής της κληρονομιάς είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Σαλαμάνκα ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2002. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και η ημέρα είναι ελεύθερη στη διάθεση σας. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στη σημερινή εκδρομή μας. Μετά από μια πολύ ωραία διαδρομή στις πλούσιες πεδιάδες, άφιξη στη Σεγκόβια, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ισπανίας. Περιήγηση στο Ρωμαϊκό υδραγωγείο, από τα πιο καλοδιατηρημένα της Αρχαιότητας και βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης.

Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το μεγαλοπρεπές κτιριακό συγκρότημα του San Lorenzo de El Escorial, ένα μοναδικό δείγμα της Ισπανικής Αναγέννησης. Αποτελείται από δύο αρχιτεκτονικά συγκροτήματα, μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας: το El Real Monasterio de El Escorial και τη La Granjilla de la Fresneda. Στις μέρες μας στο Εσκοριάλ λειτουργεί το βασιλικό παλάτι, το μοναστήρι, ένα μουσείο και ένα σχολείο. Χτίστηκε ως μνημείο για να τιμήσει την ισπανική νίκη επί της Γαλλίας στη μάχη του Saint Quentin στις 10 Αυγούστου 1557, που συνέπεσε με την ημέρα της γιορτής του Αγίου Λαυρεντίου.

Η κατασκευή του διήρκησε 21 χρόνια, από το 1563 έως το 1584 και υπήρξε το μεγαλύτερο μοναστήρι του κόσμου εκείνη την εποχή. Η διακόσμηση της Μονής ανατέθηκε σε σπουδαίους καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο Τιτσιάνο, ο Μπος, ο Ελ Γκρέκο και ο Βελάσκεζ, οι οποίοι δημιούργησαν περισσότερα από 1600 έργα που κοσμούν τους χώρους του Εσκοριάλ. Σήμερα το Εσκοριάλ αποτελεί ένα σημαντικό προορισμό στα περίχωρα της Μαδρίτης και περισσότεροι από 500.000 επισκέπτες σπεύδουν εδώ κάθε χρόνο για να θαυμάσουν αυτό το ζωντανό έργο τέχνης, που ανακηρύχθηκε από την UNESCO στις 2 Νοεμβρίου του 1984 ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας, μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ
 • 3 ή 5 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. Φ.Π.Α
 • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμου 150 €
 • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία όπου απαιτείται.
 • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
 • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ:
  • ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ: 85€ το άτομο
  • ΕΣΚΟΡΙΑΛ – ΣΕΓΚΟΒΙΑ: 85€ το άτομο
 • Στο 4ημερο πρόγραμμα δεν γίνεται η 4η &  5η  ημέρα του 6ήμερου προγράμματος
 • Στις εκδρομές δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε μουσεία , οινοποιεία ,γήπεδα
 • Τα ξενοδοχεία μπορεί να αντικατασταθούν με παρόμοια χωρίς αλλαγή κατηγορίας
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία επίσκεψη
 • Σε όλα τα ξενοδοχεία μας προσφέρεται πλούσιο πρωινό σε μπουφέ
 • Οι τιμές είναι υπολογισμένες με τα σημερινά ισχύοντα ναύλα.
 • Τα ξενοδοχεία ζητάνε πιστωτική κάρτα ή ένα ποσό συνήθως για εγγύηση με το check in
 • Κάθε νέα έκδοση του τιμοκατάλογου καταργεί τον προηγούμενο.
 • ΤΟ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ 1 KING SIZE BED + 1 EΞΤΡΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ