ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ CENTRAL

Παλέρμο – Ταορμίνα – Μονρέαλε – Ακράγαντας – Συρακούσες – Κατάνια – Νότο – Αίτνα – Νησιά Αιόλου – Μοντέλο

** ΔΩΡΟ η κρουαζιέρα στα νησιά του Αιόλου **

Αναχωρήσεις: 21, 28 Ιουλίου, 4, 11/18 & 25 Αυγούστου 2017 ,

8ΗΜΕΡΟ

 

ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ CENTRAL

αναχωρηση: 4,11,18,25/8

8 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ


4* ΣΕ ΑΚΡΑΓΑΝΤΑ , ΚΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΕΝΤΡΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΕΝΗΛΙΚΑ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ 

695€

ΤΙΜΗ ΕΝΗΛΙΚΑ

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

570€

ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ

595€

 

Πτήσεις

Από Προς Αναχώρηση Άφιξη Αεροπορική
Αθήνα Παλέρμο 12.00 12.55 VOLOTEA
Παλέρμο Αθήνα 06.00 08.45 VOLOTEA

 

 

 

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Παλέρμο. Αμέσως κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντα, όπου εκεί είναι και η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.Χ. από αποίκους της Γέλας, που την ονόμασαν Ακράγαντα, όπως τον ομώνυμο ποταμό. Ο Ακράγας αναπτύχθηκε ταχύτατα και έγινε μια από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της «Μεγάλης Ελλάδας». Εδώ θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας και βέβαια τον μοναδικό ναό των Διόσκουρων, αντίγραφο του Παρθενώνος, που σώζεται σχεδόν ακέραιος. Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, επιβίβαση στο πούλμαν μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο εκτός του ξενοδοχείου μας. Διανυκτέρευση

Πρωινό, παράδοση των δωματίων και αναχώρηση για τη πόλη της Κατάνιας, όπου αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι ουσιαστικά ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο Ουρσίνο όπου υπήρξε ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι που είναι η όπερα της Κατάνια αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης Πιάτσα ντελ Ντουόμο που στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά βρίσκεται το Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχωρούμε για τις Συρακούσες, τη μητρόπολη του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και ολόκληρης της Δύσης. Άφιξη και γνωριμία με τα μοναδικά μνημεία της καθώς είναι η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία, επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίο αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας.

Λίγα μόλις μέτρα μπροστά στην ακτή των Συρακουσών βρίσκεται η νησίδα η Ορτυγία, εκεί θα συναντήσετε το ναό του Απόλλωνα που είναι ο παλαιότερος των Συρακουσών. Λίγο παρακάτω θα βρεθείτε στην πλατεία του Αρχιμήδη. Στην πλατεία αυτή θα δείτε γύρω γύρω διάφορα εντυπωσιακά κτίσματα. Στο κέντρο της βρίσκεται η κρήνη της Αρτέμιδας, ένα πολύ ωραίο σιντριβάνι. Μετά την πλατεία θα δείτε το Παλάτσο Μπενεβεντάνο ντελ Μπόσκο και το Παλάτσο ντελ Σενάτο που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο. Η πλατεία του καθεδρικού ναού είναι στη συνέχεια το κύριο αξιοθέατο. Στη συνέχεια έχουμε τη δυνατότητα για προαιρετική εκδρομή (κόστος ατομικό) στη μπαρόκ πόλη Νότο, στο νοτιότερο άκρο της Σικελίας με περίτεχνα κτίρια και η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς από το φοβερό σεισμό του 1693 και ξαναχτίστηκε από την αρχή και ταυτόχρονα περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Πρωινό και αναχώρηση για το ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας που αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας κληρονομιά; της ΟΥΝΕΣΚΟ. Πανοραμική θέα του ηφαιστείου θα έχετε και από την πόλη Ταορμίνα, το αρχαίον Ταυρομένιον, την πόλη που αποκαλείται και μπαλκόνι της Σικελίας με τη μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά της σοκάκια, τα μαγαζιά και τις πλατείες της. Επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για περιήγηση στην πόλη. Σύντομη περιήγηση,  και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για κρουαζιέρα στα ηφαιστειογενή Νησιά του Αιόλου. Πρώτη επίσκεψη το νησί Λίπαρι με κύριο αξιοθέατο το κάστρο του που χτίστηκε από τους Ισπανούς μετά την εισβολή του πειρατή Μπαρμπαρόσα, ο οποίος κατέστρεψε την πόλη το 1544 και πήρε τους κατοίκους της ως σκλάβους. Συνεχίζουμε για το νησί Βουλκάνο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, είχε το εργαστήρι του ο Ήφαιστος. Σήμερα, εκτός από το μπαρουτοκαπνισμένο ηφαίστειο, τα ονομαστά για τα ευεργετικά τους αποτελέσματα λασπόλουτρα, τις μαύρες παραλίες και τα αφρίζοντα θειούχα νερά στα ανοιχτά της θάλασσας, η μικρή πόλη μοιάζει με ημιτελές σκηνικό γουέστερν και το ακρωτήρι του Βουλκαντσέλο έχει γεμίσει με πολυτελή ξενοδοχεία. Επιστροφή στο Μιλάτζο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της αυτόνομης περιοχής της Σικελίας: το Παλέρμο, που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στο Παλέρμο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και περιπατητική περιήγηση στη πρωτεύουσα και τη πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Θα ξεκινήσουμε με τον εντυπωσιακό εξωτερικά Καθεδρικό ναό, με τους τάφους των Βασιλέων, όπου ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεία ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο Politeama Γκαριμπάλντι με πολύ εντυπωσιακή είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόριας με πληθώρα από «γυμνά» αγάλματα γύρω από το «σιντριβάνι της ντροπής» όπως αποκαλείται. Επόμενα φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο αποτελούν το Παλάτι των Νορμανδών διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά και ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο Μάσιμο, καθώς και η γνωστότερη εκκλησία του Παλέρμο Μαρτοράνα, ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο Ακολουθεί δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, στον οποίο δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του Μονρεάλε (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης και η σαρκοφάγος του Φρειδερίκου Β’, γιου του περιβόητου Μπαρμπαρόσα, που πέθανε το 1250 όπου είναι από πορφυρίτη, βαμμένη με αυτοκρατορική πορφύρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μοντέλο, ένα μικρό παραθαλάσσιο ψαροχώρι με δύο χιλιόμετρα «ευγενής και δημοφιλή» ακτή, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που κόβει την ανάσα και συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για την τέλεια απόδραση στο Παλέρμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΠΑΛΕΡΜΟ & ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΘΗΝΑ με Volotea Airlines
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • 1 διαν/ση σε ξενοδοχείο  DELA WALE  στον Ακράγαντα
 • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο NETTUNO 4*  Κατάνια
 • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο στο ξενοδοχείο CRISTAL 4*   Παλέρμο
 • Πρωινό στα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της διαμονής.
 • Τέσσερα γεύματα ή δείπνα : Ένα δείπνο στον Ακράγαντα (Αγκριτσέντο ) στο ξενοδοχείο, ένα δείπνο στην Κατάνια στο ξενοδοχείο   και δύο δείπνα στο ξενοδοχείο στο Παλέρμο )
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια (Αστικής Ευθύνης) & Φ.Π.Α.
 • Ελληνόφωνος Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • ΔΩΡΟ η κρουαζιέρα στα νησιά του Αιόλου
 • Φόροι αεροδρομίου επίναυλος καυσίμου 165€
 • Check points 30€ (πληρωμή από Αθήνα)
 • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται
 • Ποτά – αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων και των βραδινών εκδηλώσεων στα ξενοδοχεία.
 • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία την ημέρα ανά άτομο
 • Όλες οι ανωτέρω τιμές είναι κατ’ άτομο. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη μιας κλίνης. Οι παραπάνω εκδρομές έχουν κοστολογηθεί σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Η μη πληρότητα αυτής μπορεί να επιφέρει αλλαγή στην τιμή. Οι τιμές EARLY BOOKING ισχύουν για κρατήσεις εντός των προθεσμιών και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Οι παιδικές τιμές ισχύουν όταν τα παιδιά (κάτω των 12 ετών) μοιράζονται το δίκλινο δωμάτιο με δυο ενήλικες. Τα ξενοδοχεία δεν είναι δεσμευτικά και μπορούν να αντικατασταθούν με εφάμιλλα ίδιας κατηγορίας.