To EXIT είναι ένα παγκοσμίου φήμης ετήσιο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού που λαμβάνει χώρα κάθε Ιούλιο στο Petrovaradin φρούριο του Νόβι Σαντ, στη Σερβία.Το φεστιβάλ διαρκεί κάθε χρόνο τέσσερις ημέρες και η εμπειρία απλά είναι μοναδική!
Το φεστιβάλ ιδρύθηκε το 2000 από τρείς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Νόβι Σαντ, Ντούσαν Κοβάσεβιτς, Μπόγιαν Μπόσκοβιτς και ο Ιβάν Μιλιβόιεβ.
Το 2007 στο UK FESTIVAL AWARDS κέρδισε το βραβείο, που απονεμήθηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία του Καλύτερου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ,
“Best European Festival” και από τότε οι διακρίσεις έχουν γίνει συνεχείς.


Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2000 ως μια διαμαρτυρία των φοιτητών εναντίον της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα αγαπημένα ευρωπαϊκά φεστιβάλ μουσικής και ως έναν οργανισμό με ισχυρή κοινωνική βάση.To EXIT το έχουν επισκεφθεί πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι και περισσότερες από 60 χώρες.Το CNN, Οι New York Times, και πολλοί άλλοι έχουν επανειλημμένα διακήρυξει το EXIT μεταξύ των δέκα  καλύτερων φεστιβάλ παγκοσμίως!

Το EXIT λαμβάνει χώρα στο γραφικό φρούριο Petrovaradin, που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Δούναβη στο Νόβι Σαντ. Το φρούριο του  Petrovaradin έχει πολλές υπόγειες σήραγγες, καθώς και 16 χλμ. υπόγειο σύστημα countermine.

Η μοναδική τοποθεσία του καθιστά την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ μαγική, ενώ προσφέρει εξαιρετική ακουστική, επιτρέποντας ταυτόχρονα εκδηλώσεις και συναυλίες που λαμβάνουν χώρα η μία δίπλα στην άλλη χωρίς παρεμβολές στον ήχο.

Μετά από αιώνες της ταραχώδους ιστορίας της Σερβίας, σήμερα το φρούριο είναι στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων, καθώς είναι το ιστορικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο του Νόβι Σαντ.

Ετοιμάσαμε πακέτα διαμονής και μονο μεταφοράς απο πολλές πόλεις της Ελλάδας για να παρακολουθήσετε το φαντασμαγορικό festival

 

 

 


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ

ΛΑΜΙΑ

ΒΟΛΟΣ

ΛΑΡΙΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ

ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ


135€

130€

125€

115€

110€

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ

EXIT VILAGE (CAMPING)


189€

173€

169€

164€

149€

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ

EXIT HOSTEL
BAJIC AND VLAHOVIC 2*

249€

239€

234€

215€

219€

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ

EXIT HOSTEL NIKOLAJEVSKA 3*

269€

259€

249€

239€

234

 

Το Main Stage

Η κεντρική Σκηνή του EXIT βρίσκεται στην καρδιά του Petrovaradin, με την ιδιότητά της να μπορεί να φιλοξενεί ταυτόχρονα φάνς από 35.000 άτομα, με ένα απίστευτα γραφικό φυσικό σκηνικό. Είναι ο τόπος που σε γεμίζει με απίστευτη ενέργεια και μπορεί να γίνει αισθητό τόσο από τους μεγάλους  καλλιτέχνες που έχουν “περάσει” καθώς και απο όλο το κοινό του φεστιβάλ.

 

 

Κατά τα προηγούμενα έτη Κεντρική Σκηνή φιλοξένησε μερικούς από τους καλύτερους καλλιτέχνες στον κόσμο όπως:
Pet Shop Boys, Morrissey, Billy Idol, Guns N’ Roses, Franz Ferdinand, Stereo MC’s, Iggy Pop, Massive Attack, The Cult, White Stripes, Garbage, Goldfrapp, The Cardigans, Cypress Hill, Beastie Boys, Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, The Prodigy, Sex Pistols, NERD, The Streets, The Hives, Kraftwerk, Lily Allen, Madness, Korn, Moby, Manic Street Preachers, Patti Smith, Arctic Monkeys, Chemical Brothers, Faith No More, Placebo, Klaxons, LCD Soundsystem, Arcade Fire, Pulp, Jamiroquai, Portishead, Grinderman, Bad Religion, Editors, M.I.A., Slayer, Juliette and the Licks, Suicidal Tendencies, Emir & Frozen

 

H μοναδική Dance Arena

 Έχει επανειλημμένα έχει διακηρυχθεί ως η καλύτερη αρένα χορού σε όλη την Ευρώπη. Είναι η Μέκκα για όλους τους πραγματικούς clubber’s και υποστηρίζει χωρητικότητα 25.000!
Η Dance Arena είναι γνωστή για την απίστευτη ενέργεια μέσα σε μια τάφρο από τα τεράστια τείχη του κάστρου, είναι ασυναγώνιστη από οποιοδήποτε άλλο υπαίθριο φεστιβάλ καθώς ξεκινά το βράδυ μέχρι και την ανατολή του ηλίου!